Nieuws

STERK stelt met veel enthousiasme haar lijst voor 13 oktober voor

STERK werd in 2017 opgericht door 4 gemeenteraadsleden: Sherley Beernaert, Jürgen Deceuninck, Andries Sioen en Marnik Vanackere als politiek alternatief voor de inwoners van Moorslede, Slyps en Dadizele. Ook Romina Dupulthys en Matthias Vanhie stapten van bij de start mee in het verhaal van een lokale dorpspartij.

We kozen resoluut voor een lokale dorpspartij omdat we van mening zijn dat gemeentepolitiek gaat om mensen, los van de zware partijpolitiek die zich afspeelt in de Wetstraat. We hechten dan ook veel belang aan aanwezigheid en open en duidelijke communicatie.

De voorbije legislatuur mochten we met onze 3 schepenen (Sherley Beernaert, Jürgen Deceuninck en Benedikt Vallaey), 2 raadsleden (Andries Sioen en Karen Bekaert) en 2 leden van het BCSD (Marnik Vanackere en Romina Dupulthys) mee het beleid bepalen. Het was een traject van voortdurend leren en ervaring opdoen. Nu zijn we klaar om er, met het mandaat dat we op 13 oktober hopen te krijgen van de burger, volop voor te gaan!

Graag stellen we jullie onze lijst van 21 enthousiaste kandidaten voor.

Tien vrouwen en elf mannen staan op de lijst. Voor 9 kandidaten zijn het de eerste stappen in de politiek, de gemiddelde leeftijd van de lijst is 46 jaar. Jongste kandidaat is Remi Vandaele (25). “Als afgestudeerde bestuurskunde en publiek management aan de UGent is de gemeentepolitiek een volgende logische stap. Ik was 17 jaar lang lid van KSA waarvan ook 7 jaar leiding en ook de speelpleinwerking kon steeds op mij rekenen. Een gelijkaardig verhaal bij Julie Defever (28) die 10 jaar lid was van KSA+ waarvan 3 jaar als leidster en nu leerkracht kleuter- en lager onderwijs. Jonge mensen met bagage dus, die weten wat de noden van de jeugdverenigingen zijn en zich hier ook willen voor inzetten.

Naast de politieke ervaring van de 7 kandidaten die de vorige legislatuur al een STERK-mandaat kregen van de kiezer (zie supra) staat nog een oud gekende op de STERK-lijst, nl Stefan Cardoen. Stefan heeft ook al wat politieke ervaring op de teller staan maar kon zich niet meer vinden binnen bepaalde standpunten van zijn vroegere politieke familie. Bij STERK heeft hij terug de gedrevenheid en politieke inzet gevonden en als lijstduwer wil hij dan ook dat er terug vertrouwen is en wil hij er met veel STERKe goesting voor gaan.

Eerste vrouwelijke burgemeester?

Sherley Beernaert trekt de lijst. “We namen onze tijd om een evenwichtige kandidatenlijst op te stellen met ervaring op verschillende domeinen omwille van hun job of ervaring. Elf kandidaten komen uit Moorslede, acht uit Dadizele en twee uit Slypskapelle. Ik ben trots om met dit STERK team richting de verkiezingen te mogen trekken. We doen dan ook een warme oproep aan alle inwoners om op 13 oktober hun stem uit te brengen, want enkel door de steun van de kiezer kan STERK de grootste partij worden en de burgemeester leveren. Dus ik eerste vrouwelijke burgemeester? Het is aan de kiezer om dat te beslissen op 13 oktober.”