Nieuws

STERK stelt met trots haar lijst voor

De nieuwe politieke partij STERK is klaar met haar huiswerk en stelt vandaag haar kandidatenlijst voor voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Zoals eerder verwacht zal Sherley Beernaert de lijst trekken. Op plaatsen 2 en 3 vinden we Moorsledenaar Jürgen Deceuninck en Daiselnaar Karen Bekaert terug. Verrassend is de terugkomst van Luc Deceuninck. Hij was in de jaren `80 gemeenteraadslid en later OCMW-voorzitter.

Jonge lichting

Tien vrouwen en elf mannen staan op de lijst. Voor zestien kandidaten zijn het de eerste stappen in de politiek en zo is de gemiddelde leeftijd van slechts 41,6 jaar niet te verwonderen. Jongste kandidate Leonie Vanpeteghem is amper eenentwintig jaar. “Ik concentreer me momenteel op mijn examens, maar vanaf de grote vakantie ga ik er volop tegenaan. Met drie jonge kandidates willen we ons best doen voor de jeugd in Moorslede, Dadizele en Slypskapelle,” aldus Chiroleidster Vanpeteghem.

Nieuwe inwoners.

Ook bij de nieuwe inwoners kende STERK van bij de oprichting goede bijval. Bert Damman (Elzerijstraat) en Carine Vandeweghe (Roeselaarsestraat) meldden zich spontaan aan om mee te denken over het reilen en zeilen van hun nieuwe woonplaats.

Rentré van oude bekende

Vijf kandidaten hebben al enige politieke ervaring, want Sherley Beernaert, Jürgen Deceuninck, Andries Sioen en Marnik Vanackere zetelen momenteel in de gemeenteraad. Lijstduwer Luc Deceuninck is ook een oude bekende. Van 1995 tot 2007 was hij OCMW-voorzitter. “Zo’n enthousiaste jonge bende ondersteun ik met plezier. Mijn ervaring deel ik graag met hen,” zegt Luc Deceuninck.

Eerste vrouwelijke burgemeester?

Sherley Beernaert trekt de lijst. “We namen onze tijd om een evenwichtige kandidatenlijst op te stellen met ervaring op verschillende domeinen omwille van hun job of ervaring. Dertien kandidaten komen uit Moorslede, vijf uit Dadizele en drie uit Slypskapelle. Ik ben trots om met dit sterk team te mogen trekken richting de verkiezingen. Ik eerste vrouwelijke burgemeester? Laat de kiezer maar beslissen op veertien oktober!”