Programma

Een actieve gemeente

STERK wil volop inzetten op het stimuleren van de lokale “commerce”. Hierbij wil STERK de komst van nieuwe bedrijven faciliteren. STERK wil Moorslede profileren als een gemeente waar het aangenaam is om te wonen, te leven, te werken en te ontspannen.

Moorslede behaalde het label van Fair Trade Gemeente. Een goede zaak, maar voor STERK is dat nog maar het begin om de inwoners verder bewust te maken. Het ondersteunen van de opstart van een voedselteam of de ‘Buurderij’ ter versterking van de korte keten kunnen hier zeker toe behoren.

Ook de lokale handelaars wil STERK in Moorslede houden en aantrekken. De lokale handelaars creëren niet alleen het lokaal economisch weefsel, ze zorgen ook voor aangename en leefbare gemeente. STERK wil daarnaast blijven inzetten op het voorzien van parkeergelegenheden in de onmiddellijke nabijheid van handelszaken. STERK wil hen ook actief betrekken wanneer er wegenwerken doorgaan en wil zo de schade zoveel mogelijk te beperken.

Specifiek voor de open ruimte wil STERK er voor zorgen dat de economische activiteiten die zich binnen dit gebied ontwikkelen de aanwezige landbouwactiviteiten niet verstoren. STERK wil eerst inzetten op het gebruik van verlaten terreinen en leegstaande panden, vooraleer de open ruimte wordt aangesneden.