Wie is wie

Ria Vandaele

: Lid
: Coördinator sociale zaken OCMW en gemeente Ledegem
: 08-05-1964
: Samenwonend met Francois Toorre. Samen ouders van 4 kinderen, Ann-Sohier, Arne, Jelle en Siebe

Op mijn 54 levensjaar kan ik met trots terug kijken naar mijn levensloop. Reeds jarenlang ben ik de partner van Francois Toorre.  Door allen gekend via zijn vele muzikale optredens. Als er gefeest, gelachen, gezongen en gedanst moet worden dan weten velen dat zij bij Francois moeten zijn voor een geslaagd muzikaal feest.

Samen hebben we 4 actieve kinderen die steeds het nodige leven in de brouwerij brengen.

An-Sophie  partner van Jens Leenknegt en moeder van Lilly roos. An-sophie opende jarenlang het gekend café “den drum” in Passendale.

Jelle met zijn Jens Debusschere museum en zijn fietstalent is alom gekend in de streek.  Jaren lang werkte hij als thuisverpleger.  Sinds hij een gezin stichtte met Helen Cool, kleuterjuf in Dadizele werkt hij nog enkel in AZ delta op het operatiekwartier als verpleger. Kleine Linus zorgt voor veel plezier in het dagdagelijks leven.

Arne is gekend als  voetballer en voorzitter van de vriendenkring Zico Waeytens.  Woont samen met Bieke Plovie die instaat voor de administratie in een huisartsenpraktijk.

Als laatste in de rij hebben we Siebe,  hoofdleider in de Chiro.  Siebe zet zich dagdagelijks in voor de invulling van de vrije tijd van vele kinderen in het dorp.  Is actief in het JOC en probeert werkt mee met veel plaatselijke acties zoals de ontbijtrun tegen kanker.  Hij studeert als verpleegkundige en heeft een relatie met Inneke Vandewiele die rechten studeert in Kortrijk.

Nu de kinderen uit het huis zijn is er weer vrije tijd vrijgekomen.  Mijn vroeger politiek engagement begon met STERK weer de kop op te steken.  In mijn jeugd was ik zeer actief in de syndicale dienst vrouwen op nationaal niveau en schreef ik veel projecten voor jeugdwerkingen.  Ik studeerde af als maatschappelijk werker met de optie sociaal cultureel vormingswerker.  Nog altijd ben ik tevreden dat ik mijn levensfilosofie van toen niet kwijt ben.

Al jaren lang  ben ik sterk professioneel verbonden met het promoten van het menswaardig leven voor iedere burger ongeacht zijn levensfilosofie.   Grote voorvechter voor het invoeren van een integrale dienstverlening waar iedereen terecht kan. Het doorsturen naar de verschillende diensten moet vermeden worden.  Een gemeentelijk punt waar men alle informatie op een duidelijke en eenvoudige manier kan krijgen.

In mijn vrije tijd benut ik mijn roots als sociaal cultureel vormingswerker ten voordele van de vele maatschappelijk werkers die instaan voor de hulpverlening op de werkvloer.

• Auteur van het lesboek wegwijzer naar een integrale hulpverlening verschenen bij Politea

• Lesgeefster bij de vlaamse vereniging voor steden en gemeenten (VVSG)

• Lesgeefster bij de provinciale bestuursschool en VONK

• Lesgeefster bij Syntrawest en Escala