Wie is wie

Leonie Vanpeteghem

: Lid
: Student biologie aan KULeuven
: 24-07-1997
: In een relatie - dochter van Vanessa Vandenaweele en Kris Vanpeteghem en zus van Lowie en Arthur.
: Chiro, Op stap met vrienden, Creatief bezig zijn

Ik ben Leonie 21 jaar en studeer Biologie. Ik ben de fiere dochter van Vanessa en Kris en moet bij ons thuis mijn mannetje staan tussen mijn broers Lowie en Arthur.

Ik ben opgegroeid met twee jongere broers, waarbij ik altijd mijn mannetje heb moeten staan. Met mijn mama, Vanessa, ben ik graag creatief bezig.

Mijn sociaal engagement heb ik zeker van haar geërfd. Doordat mijn mama leerkracht is van de peuterklas, heb ik grote interesse in het onderwijs in Groot-Moorslede. In mijn vrije tijd ben ik meestal te vinden in JC De 4link, waar ik actief leidster ben bij Chiro Mozaïek. Mijn interesse in een goed jeugdbeleid is dus zeer groot: de ideeën van de jeugd aan bod laten komen, meer verbondenheid creëren tussen de jeugd van onze gemeente,… Deze elementen vind ik van groot belang!

Daarnaast heb ik ook interesse in cultuur, ik ben ervan overtuigd dat aan de hand van een goed cultuurbeleid mensen en dus ook jeugd dichter bij elkaar kunnen gebracht worden.

Ten slotte vind ik ook verkeersveiligheid in onze gemeente heel belangrijk: een veilige fietsomgeving creëren is voor mij één van de belangrijkste punten! Hierdoor zullen mensen sneller naar de fiets grijpen wat dan een positief effect zal hebben op het milieu! Milieu en natuur behoren dan ook tot mijn interessegebied omdat deze nauw gelinkt zijn met mijn studies biologie. Met jouw steun zou ik graag een frisse, jeugdige wind door Groot-Moorslede laten waaien!