Wie is wie

Marie-Julie Decancq

: Lid
: Studente Bestuurskunde en Publiek Management
: 04-07-1997
: Dochter van Jo en Sylvie en zus van Louise.
: Op stap gaan met vrienden

Ik ben Marie-Julie en studeer Bestuurskunde en Publiek Management in Gent. Ik ben de dochter van Jo en Sylvie en de grote zus van Louise.

Ik geniet met volle teugen van het studentenleven en hoewel ik grotendeels in Gent vertoef, ligt mijn gemeente toch dicht bij het hart. Politiek heeft mij altijd al geboeid, zoals weerspiegeld wordt in mijn studiekeuze. Ik ben daarom ook heel enthousiast om alles nu van dichtbij mee te maken. Ik wil mij inzetten voor een beter beleid en ik streef ernaar om een luisterend oor te zijn naar de bevolking toe.

Met mijn 21 lentes behoor ik tot de jongste kandidaten van de partij. Daarom wil ik mij logischerwijs inzetten voor het jong geweld en de jeugd in onze gemeente. Daarnaast wil ik mij ook STERK maken voor ons onderwijs en gelijke kansen tussen man en vrouw. Vrouwen worden in 2018 nog steeds benadeeld en daar moeten we vanaf stappen. Dit standpunt wordt door onze partij ook beaamd aangezien wij naar voor komen met Sherley als kandidaat voor de eerste vrouwelijke burgemeester. Volgens mij is dit een goed voorbeeld voor alle vrouwen…