Programma

Een in dienstverlening uitblinkende gemeente

Met de integratie van het OCMW in de gemeente wil STERK dit moment aangrijpen om een dienstverleningsconcept uit te bouwen dat inspeelt op de toenemende verwachtingen die de inwoners hebben wat betreft de gemeentelijke dienstverlening.

STERK wil in eerste instantie een efficiënte dienstverlening uitbouwen die gericht is op elke inwoner, bedrijf of vereniging.

Ook in Moorslede werd de weg van de digitale dienstverlening ingeslagen. Reeds heel wat zaken kunnen via digitale weg afgehandeld worden zonder dat een bezoek een het gemeentehuis nog noodzakelijk is. STERK wil verder inzetten op de toenemende digitalisering.  Zo wil STERK de reservatie van materialen (tafels, stoelen, geluidsinstallatie,..) en infrastructuren verder digitaliseren.

Daarnaast wil STERK blijven inzetten op een dienstverlening die gelijkwaardig is voor elke inwoner van Moorslede. Hierdoor wordt niet alleen werk gemaakt van een verdere uitbouw van de digitale dienstverlening, maar wil STERK ook blijven inzetten op een fysieke dienstverlening die uitgebreid beschikbaar is voor de inwoners.

Concreet actiepunt waar STERK voor wil gaan:  realisatie van een digitaal vrijetijdsplatform waar zowel feestmateriaal en sport- en culturele infrastructuur als subsidies digitaal kunnen aangevraagd worden.